divendres, 22 de març del 2013

Badaterra 2013


La literatura científica quant parla d’agricultura urbana i periurbana sempre hi surten aquestes paraules associades: resiliència de ciutats, paisatges, cadenes curtes de distribució, oci, manteniment de sistemes hídrics, conservació del sòl, seguretat alimentaria, ordenació del territori, productes de proximitat, mitigació de les bombolles de calor a les ciutats, petjada de carboni, prevenció d’incendis forestals, manteniment d’hàbitats, etc.

Sempre he dubtat si aquestes paraules no són només meres elucubracions de tècnics e investigadors, però l’altre dia fent una volta per la fira Badaterra em vaig adonar que la gent esta interessada en els productes alimentaris artesans i de proximitat.



Parades amb productes làctics, carn, fruites i verdures, melmelades, mel, vins, oli, etc. Fins i tot hi havia una parada que venia verdures produïdes a la mateixa ciutat de Badalona, davant del monestir de Sant Jeroni de la Murtra a la Vall de Betlem (Conreu Sereny).

Ara potser cal que el consumidor agafi consciència de que quant compra un producte directament al pagès o en llocs on coneix el seu origen, no tan sòls compra un producte qualitat des del punt de vista organolèptic i sanitari, també ajuda al manteniment d’explotacions agràries que per altra banda amb la seva normal activitat preserven el paisatge, mantenen habitats, conserven sòls i aigües, ordenen el territori, etc ...

Moltes gràcies als organitzadors de Badaterra !!!!

Més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada