La literatura científica quant parla d’agricultura urbana
i periurbana sempre hi surten aquestes paraules associades: resiliència de
ciutats, paisatges, cadenes curtes de distribució, oci, manteniment
de sistemes hídrics, conservació del sòl, seguretat alimentaria, ordenació del
territori, productes de proximitat, mitigació de les bombolles de calor a les
ciutats, petjada de carboni, prevenció d’incendis forestals, manteniment d’hàbitats,
etc.
Sempre he dubtat si aquestes paraules no són només meres elucubracions
de tècnics e investigadors, però l’altre dia fent una volta per la fira
Badaterra em vaig adonar que la gent esta interessada en els productes
alimentaris artesans i de proximitat.
Parades amb productes làctics, carn, fruites i verdures,
melmelades, mel, vins, oli, etc. Fins i tot hi havia una parada que venia
verdures produïdes a la mateixa ciutat de Badalona, davant del monestir de Sant
Jeroni de la Murtra a la Vall de Betlem (Conreu Sereny).
Ara potser cal que el consumidor agafi consciència de que
quant compra un producte directament al pagès o en llocs on coneix el seu
origen, no tan sòls compra un producte qualitat des del punt de vista organolèptic
i sanitari, també ajuda al manteniment d’explotacions agràries que per altra
banda amb la seva normal activitat preserven el paisatge, mantenen habitats,
conserven sòls i aigües, ordenen el territori, etc ...
Moltes gràcies als organitzadors de Badaterra !!!!
Més informació: