dilluns, 26 d’octubre de 2015

Jardí de les Ciències al Parc de Ca l'Arnús de Badalona

Un dels temes més discutits en el meu grup de treball dins els projecte COST Action Urban Agriculture Europe és el paper de l'agricultura dins les ciutats.  En el nostre context de ciutats europees, els principals objectius de l'agricultura dins la ciutat són l'oci, el lleure, la integració social, els fins terapèutics i els educatius.

Avui en dia no és gens estrany veure escoles amb un petit hort, on els nens i les nenes aprenen aspectes relacionats amb la biologia de les plantes, l'entorn, l'agricultura..., mentre fan les feines típiques de l'hort. 

Ara ve aquesta funció educativa no ha d'anar dirigida exclusivament a un públic infantil o juvenil
Activitat 25 d'octubre al Jardí de les Ciències de Badalona (Foto: F. Carceller)
, també és pot dirigir a un públic familiar on grans i adults aprenguin més sobre els productes que cuinen o mengen diàriament. Es curiós veure la cara dels adults quant els expliques que les pastanagues originalment no eren taronges o els ensenyes una planta de llúpol. De ben segur que molts d'ells prenen habitualment un got de cervesa.
Plantació de cols al Jardí de les Ciències (Foto: F. Carceller).
Amb aquest objectiu es va crear el Jardí de les Ciències al Parc de Ca l'Arnús de Badalona. On en un petit espai es conreen plantes medicinals, plantes amb ús industrial relacionades amb Badalona, plantes hortícoles i conreus extensius.


Plantant cols, col-i-flors, bròquils (Foto: F. Carceller).
Aquest diumenge 25, s'ha fet una jornada dedicada al conreu dels cereals, on s'han explicat els principals cereals conreats arreu del món, els seus usos i alguna que altra anècdota sobre ells.
Usuaris gaudint de l'activitat (Foto: F. Carceller)
Gràcies a l'Ajuntament de Badalona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Aloc Natura.

Més informació sobre activitats: Activitats
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada